Haradinaj preti oduzimanjem trećine teritorije Srbiji

Predsednik opozicione Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, ponovo preti Srbiji i poručuje da, ako postane premijer, a Srbija do tada ne izbriše Kosovo iz svog ustava, on će trećinu teritorije Srbije pripojiti Kosovu, počevši, kako je rekao, od Niša.
Na Kosovu su raspisani vanredni parlamentarni izbori, koji će biti održani 11. juna, a Haradinaj smatra da je vreme, kako kaže, da neko poništi agendu Srbije kojom se ruga Kosovu.

Tvrdi da je i sam bio žrtva te agende, jer je više od tri meseca bio u pritvoru francuskih vlasti.

On je u emisiji “Rrokum Rroll” na TV Rrokum rekao da bi “trebalo kazati Evropskoj uniji (EU), a posebno SAD, da Albanci nisu narod sa kojim neko može da se poigrava i da nam se ruga.

“Na ovu temu Evropa ne radi ništa. Zahvalan sam Berlinu, koji je imao jasan stav u vezi sa mojim slučajem, ali kada je u pitanju Brisel, ovo nije fer, jer se na Balkanu EU vidi kao strana koja ne može uveriti stranke da donesu teške odluke. Trebalo bi da reaguje Amerika i da Srbiji pokaže njeno mesto”, naveo je Haradinaj, koji je bivši predsednik kosovske vlade.

Srbija, smatra on, treba da izbriše i Kosovo iz preambule Ustava.

“Ako Evropa i Amerika ne urade ovaj posao, onda nam ne preostaje ništa drugo nego da uvedemo reciprocitet, dok oni drže Kosovo u svom ustavu, onda je red na nas da i trećinu njihove teritorije uvrstimo u našu teritoriju”, rekao je Haradinaj i dodao: “Neće više da se s nama poigrava loš komšija”, preneo je portal Kos-net.

Portal: Kos-net

Comments