Đurić: Odluka privremenih institucija u Prištini sraman potez

Odluka privremenih institucija samouprave u Prištini da mi uskrati mogućnost da u Kosovskoj Mitrovici prisustvujem obeležavanju Dana pobede nad fašizmom je sraman potez, kojim je iskazan jasan stav, ne samo prema normalizaciji odnosa, već i prema današnjem prazniku.

Samovoljom Prištine zadat je još jedan ozbiljan udarac procesu normalizacije odnosa i nastojanjima da se na Kosovu i Metohiji stvori multietničko društvo na tradicijima demokratije i antifašizma.

Dan pobede nad fašizmom je povod da civilizovan svet iskaže svoj otklon od ideologija mržnje i zla, a oni koji to danas sprečavaju iskazaju svoj otklon od civilizovanog sveta i vrednosti koje on deli.

Niko ne može da spreči građane Srbije da sa ponosom neguju svoju antifašističku tradiciju i sećanje na žrtve koje je podneo oslobađajući od nacizma i fašizma svoju zemlju, pa i one na našim prostorima koji su tokom Drugog svetskog rata bili na strani ideologije zla.

U nadi da će i uticajni međunarodni predstavnici na Kosovu i Metohiji iskazati jasan stav prema današnjoj anticivilizacijskoj odluci Prištine, građanima Srbije na Kosovu i Metohiji čestitam Dan pobede nad fašizmom.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."