• Početna>
  • Vesti>

Centralna proslava Dana pobede nad fašizmom u KM: Ovo je dan pobede razuma nad bezumljem

Centralno obeležavanje  Dana pobede nad fašizmom održano je danas na trgu Šumadija u Kosovskoj Mitrovici u prisustvu predstavnika Vlade RS, članova SUBNOR-a i velikog broja građana.

U programu su učestvovali Niški simfonijski orkestar i studenti glume na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Prisutne je u ime Vlade Republike Srbije pozdravio zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev.

„Ovo je dan pobede mira protiv ubijanja, slobode protiv ropstva,  razuma protiv bezumlja.“, istakao je Kozarev i dodao da su upravo vrednosti za koje se Vlada Srbije bori i dan danas.

On je naglasio da se ljudi u Vladi Srbije i u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, osećaju kao žitelji Kosmeta i da je poruka srpskog naroda danas i odavde da nema dobrih i loših ideologija  niti šovinizma koji se može pravdati višim političkim ciljevima.

„Niko svom narodu ne čini dobro želeći zlo drugom narodu  i Balkan je pun grobova koji nas podsećaju na tu činjenicu. Na ovaj veliki dan, pozdravljam vas pomalo neopravdano zaboravljenim pozzdravom – Smrt fašizmu!“, rekao je Kozarev.

Prisutnim aje dan borbe protiv fašizma čestitao i predsednik PO OKM Aleksandar Spirić .

„ Ovo je dan slobode  a to je misaona reč za nas na prostoru Kosova i Metohije i reč koju najviše vole građani i u Kosovskoj Mitrovici i na protstoru cele naše pokrajine. Mi smo oni koji žele da svuda i uvek vlada trajan mir“, istakao je Spirić.

Comments

Pročitaj još