• Početna>
  • Vesti>

Proslava Dana pobede nad fašizmom u Kosovskoj Mitrovici

Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica obeležiće u Kosovskoj Mitrovici 9. maj Dan pobede nad fašizmom, i tako, odavanjem počasti stradalima, istakne opredeljenje za očuvanje tekovina ostvarenih tom veličanstvenom pobedom.
Tim povodom, Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica sutra, 9. maja, organizuje različite aktivnosti, počev od javnog školskog časa u O.Š. „Sveti Sava“ u 8.00 časova posvećenom ovom datumu. Zatim će, od 9.00 sati, na video-bimovima koji će biti postavljeni u pešačkoj zoni u ulici Kralja Petra I biti projektovan direktan prenos Parade pobede u Moskvi sa velikim mimohodom više rodova vojske i preleta avijacije, kao i od 10.00 časova prenos centralne svečanosti Republike Srbije sa poligona u Nikincima, povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije i Dana pobede nad fašizmom.
Sa početkom u 12.00 časova na Spomeniku palim borcima u NOB-u u Kosovskoj Mitrovici zvačničnici će polagati vence, a za 12.30 zakazano je otvaranje izložbe fotografija iz Drugog svetskog rata, u pešačkoj zoni ulice Kralja Petra I.
U 13.30 časova, u amfiteatru Filozofskog fakulteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, biće održana promocija zbornika radova „Kosovo i Metohija u Drugom svetskom ratu, 70 godina kasnije“, gde će predavači biti profesori sa Katedre za istoriju Filozofskog fakulteta, kao i profesori iz Muzeja žrtava genocida iz Beograda.
Centralna svečanost obeležavanja Dana pobede nad fašizmom biće održana kod spomenika knezu Lazaru u 15.00 časova.
Obeležavanje Dana pobede nad fašizmom, Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica završava revijom igranih filmova o Drugom svetskom ratu u Mitrovačkom dvoru, sa početkom u 17.00 sati.

Comments

Pročitaj još