Tomić i Houp o verifikaciji diploma, projektima…

Direktor Kancelarije za pitanja zajednica Ivan Tomić sastao se danas sa Džejmsom Houpom, šefom misije USAID-a na Kosovu kome je predstavio program stažiranja i proces verifikacije diploma kao i infrastrukturne projekte koji su rađeni, ali i „Naš plan“ i „Rapid Response“ projekat u koje je uključen UNDP.

„Pričali smo o procesu pomirenja i projektima koji mogu tome da doprinesu. Kancelarija za pitanja zajednica se dosta oslanja na podršku međunarodne zajednice i zbog toga je jako važno što je misija USAID-a prepoznala kvalitet našeg rada koji je predstavljen u godišnjem biltenu, opširno i sa puno ilustracija. Nadamo se većoj i boljoj saradnji sa ovom misijom u budućnosti. Takođe, razgovarali smo i o programskoj platformi “Naš plan“ i projektu „Rapid Response“ koji radimo u saradnji sa UNDP-om, a koji je misiji USAID-a posebno interesantan. Videćemo da li je moguće uspostaviti saradnju nakon sastanaka sa direktorima USAID-ovih programa“, kazao je Tomić.

Houp se zahvalio na prijemu i izrazio zadovoljstvo što postoji kancelarija koja u skladu sa svojim mogućnostima, kako je rekao, brine o običnim ljudima i njihovim problemima na terenu.

„USAID AKT program kao i Agro program su slični projektima koje realizuje kancelarija i trudićemo se da imamo saradnju po mnogim pitanjima u budućnosti“, kazao je Houp i dodao da se, u saradnji sa Kancelarijom za pitanja zajednica, nada konkretnim projektima kojima može da se doprinese boljem ekonomskom razvoju kao i razmeni iskustava sa ljudima kako bi život bio što kvalitetniji.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."