Na centralnom Kosovu ponovo signal za fiksnu telefoniju

U svim srpskim sredinama na centralnom Kosovu od danas popodne ponovo funkcioniše MTS signal za fiksnu telefoniju, potvrđeno je portalu GračanicaOnlajn.

Posle 7 godina, meštani Bresja, Ugljara, Kuzmina, Lapljeg Sela, Čaglavice, Preoca, Lepine, Radeva i Suvog Dola i Novog Naselja kod Lipljana ponovo imaju fiksnu vezu sa čitavim svetom.

Slavica Milić iz Bresja kaže za poral GračanicaOnlajn da se iznenadila kada joj je danas popodne zazvonio fiksni telefon.
„Iznenadila sam se i začudila kada mi je u kući ponovo, posle toliko godina, zazvonio fiksni telefon. Potpuno smo zaboravili i prestali da se nadamo da će ikada da nam proradi fiksni“, priča Slavica i dodaje da se obradovala signalu, jer će sada moći da se čuje i sa rodbinom u centalnoj Srbiji.

Srpske sredine na centralnom Kosovu su bez signala za fiksnu telefoniju od 26. septembra 2010. godine, kada su pripadnici Kosovske policije u pratnji članova Kosovske regulatorne agencije za telekomunikacije poskidali linkovske veze i prerezali kablove MTS- a na centralnom Kosovu.

 

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."