Srpski zid plača sutra pod crnim platnom

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM će 05.05.2017. godine u 12:44 časova, ispred Narodne skupštine RS u Beogradu,prekriti „Srpski zid plača“ crnim platnom, u znak protesta i negodovanja zbog sramotne oslobađajuće presude francuskog suda Ramušu Haradinaju.

“Naše žrtve su takvom odlukom ponovo ubijene,porodice žrtava još jednom u crno zavijene,sva borba za istinu i pravdu zgažena”, ističe se u saopštenju Udruženja.

U saopštenju se dodaje da Udruženje traži od države isti tretman prema „Srpskom zidu plača“, kao što dobijaju „Žene u crnom“ pri njihovom ritualnom performansu i obeležavanju 11. jula „Dana sećanja na genocid u Srebrenici“, kada dobijaju maksimalno policijsko obezbeđenje i blokadu ulica .

“Zarad svega toga,kao dostojni nosilac naših žrtava kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, kao i žrtava NATO bombardovanja,tražimo da država Srbija ima isti pristup kada je u pitanju zaštita,bezbednost i održivost „Srpskog zida plača“, zaključuje se u saopštenju.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."