• Početna>
  • Vesti>

Obeleženo 18 godina od bombardovanja Kosovske Mitrovice

Polaganjem cveća i paljenjem sveća, danas je obeležena 18. godišnjica bombardovanja zgrade SUP-a u Kosovskoj Mitrovici kada su tri osobe ubijene, a više njih povređeno.

Na današnji dan pre 18 godina u Kosovskoj Mitrovici, kada je sa dva NATO projektila pogođena zgrada SUP-a, poginuli su Milomir Aksentijević i Nenad Vitković, dok je teže povređeno sedam, a lakše pet pripadnika MUP-a.

U obližnjim zgradama poginuo je jedan, a lakše i teže povređeno 25 civila.

Na spomenik stradalima cveće su položili rodbina, prijatelji, kolege, članovi SUBNOR-a i Udruženje ratnih veterana Kosovska Mitrovica.

Predsednik SUBNOR-a Kosovska Mitrovica Slobodan Bogićević istakao je da stradali radnici SUP-a nikada neće biti zaboravljeni.

“Dragi građani, svake godine 2. maja u 8.25 sati polagaće se cveće i paliti sveće u čast poginulih, koje nikada nećemo zaboraviti”, rekao je Bogićević, podsetivši da su radnici SUP-a poginuli 2. maja 1999.godine u 8.25 sati.

Na mestu gde je nekada bila zgrada SUP-a u Kosovskoj Mitrovici koja je pogođena NATO projektilima danas se nalazi zgrada Filozofskog fakulteta.

Pre nekoliko godina u blizini mesta gde su stradali pripadnici MUP-a Srbije postavljeno je spomen-obeležje, na kojem je uklesano: “Ne umiru oni kojih se sećamo”.

Izvor: Kontkt plus

Comments

Pročitaj još