• Početna>
  • Vesti>

Savez sindikata komunalaca Srbije održao sastanak u Mitrovici

Samostalni sindikat komunalaca Srbije,danas je u Kosovskoj Mitrovici održao redovan sastanak ,na kome su prisustvovali predstavnici sindikalnih organizacija iz cele Srbije.

Cilj sindikata je borba za bolji materijalni položaj radnika i veće uvažavanje i vrednovanje rada a Sindikalni savez komunalaca Srbije uspeo je da se izbori za isplatu solidarne novčane pomoći zaposlenima u javnom komunalnom sektoru.

“Sastanak Sindikata komunalaca u Mitrovici je jedan od sastanaka sindikata koje praktikuje ova sindikalna grana da širom Srbije održava sastanke ovakvog tipa sa ciljem da se najviše sindikalno rukovodstvo upozna sa ljudima koji rade na terenu i probleme koje ima sindikalna organizacija”, rekao je Zoran Jevtić predsednik Saveza sindikata komunalaca Kosova i Metohije.

Jevtić je dodao da su ovakvi sastanci bitni kako bi se zajednički rešavali problemi na višim sindikalnim nivoima ili preko institucija gde je sindikat zastupljen.

Prema rečima Milana Grujića, predsednik Saveza sindikata komunalaca Srbije, suštinski razlog održavanja sastanka u Kosovskoj Mitrovici je obezbedjivanje solidarne pomoći u visini minimalne zarade za sve radnike komunalnog sistema u Srbiji.

“Došli smo da damo podršku, obećanje , nadu da se i na te ljude misli i da oni to pravo treba da ostvare kao svi radnici komunalne delatnosti u Srbiji”, rekao je Grujić i dodao da je razlog dolaska i isticanje kolektivnog ugovora komunalaca Srbije.

To je, kako je rekao Grujić suštinski dokument koji daje mogućnost da svi radnici komunalne delatnosti na teritoriji Srbije budu izjednačeni u minimumu prava.

Za dva dana Savez samostalnih sindikata Srbije obeležava 114 godina postojanja. Tada će najistaknutijim sindikalnim organizacijama i pojedincima biti uručene povelje i priznanja.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još