Radnici “Telusa” sa KiM zabrinuti za status

Oko 50 radnika “Telusa” sa Kosova i Metohije okupilo se ispred zgrade “Telekoma Srbija” u Kosovskoj Mitrovici izražavajući zabrinutost za sopstveni radni status.

Jedan od radnika Ramilo Jović izjavio je da žele da znaju šta će biti sa njihovim radnim statusom nakon što, prema slovu Briselskog sporazuma o telekomunikacijama, počne da funkcioniše novoformirana ćerka kompanije Telekom Srbija na Kosovu “MTS”.

On je izrazio zabrinutost da bi radnici “Telusa” sa Kosova mogli da izgube trenutni status ističući da neće prihvatiti da budu radnici private firme.

“Ne radi se tu o 49 radnika, radi se o 49 porodica što iz severnog dela Mitrovice što južno od Ibra odakle sam i ja. Do 2005. godine bili smo radnici “Telekoma Srbija”, preko noći su nas prebacili u “Telus”. Do danas smo u toj firmi i do danas nam se niko nije obratio”, rekao je Jović.

Sa radnicima “Telusa” razgovarao je jutros direktor Izvršne jedinice “Telekom Srbija” na Kosovu i Metohiji Ilija Ivanović, a oni su nakon sastanka rekli da će narednih dana zatražiti prijem i kod direktorke “Telusa”, ali i u Vladi Srbije.

 

Izvor: RTS, Tanjug

Foto: Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još