Radojević: Operativni plan iz preventivnih razloga

Počev od ponoći, Kosovska policija primenjuje poseban operativni plan  koji ima za cilj povišene mere bezbednosti na teritoriji celog Kosova a povodom predstojećih uskršnjih praznika, rekao je za Radio Kosovku Mitrovicu  zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević.

On naglašava da se operativni plan i sve akcije koje on podrazumeva sprovode iz preventivnih razloga.

“Cilj je da se spreči bilo kakvo narušavanje javnog reda i mira ili eventualni  napadi na građane.  Iz tog razloga, Kosovska policije je prethodnih dana, vršila osmatranje i pripremu terena oko pravoslavnih i katoličkih crkava na području celog Kosova i taj operativni plan podrazumeva i obezbeđivanje svih objekata tokom trajanja operativnog plana”, istakao je Radojević.

On je dodao da će o dužini trajanja operativnog plana odlučivati Direktorijat Kosovske policije u Prištini, koji ujedno  stoji iza odluke o donošenju i primeni posebnog operativnog plana pred uskršnje praznike.

Radojević je precizirao da je svim pripadnicima Kosovske policije koji su na godišnjem odmoru, naređeno da se vrate na posao i da je svim policajcima radno vreme sa osam produženo na dvanaest časova.

Policajcima na Kosovu je do daljnjeg zabranjeno uzimanje godišnjeg odmora, dodao je Radojević.

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još