• Početna>
  • Vesti>

Spirić uručio gradske stipendije najboljim studentima iz K.Mitrovice

„Mi vam se, u ime grada, zahvaljujemo što postižete izuzetne rezultate. Ti rezultati nas obavezuju da vas stimulišemo i da vam se zahvalimo što i grad predstavljate u pozitivnom smislu“ rekao je Predsednik privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić prilikom uručenja gradskih stipendija studentima.

„I ove godine, već tradicionalno, četvrtu godinu za redom, studenti koji imaju prosečnu ocenu višu od 8.5 dobili su stipendiju od Opštine Kosovska Mitrovica Država Srbija je ovde da ostane i podržava pre svega ove mlade ljude.“ rekao je Spirić.

Načelnica društvenih delatnosti Svetlana Pindović je istakla zadovoljstvo zbog uspešno završenog konkursa.

„Ovo je samo jedan vid pomoći koju naša opština pruža, i nadam se da će našim studentima dobro doći. Želim vam, pre svega, da budete dobri ljudi, da i dalje vredno radite, da ostvarujete dobre rezultate u oblastima koje ste izabrali kao vaš budući poziv, da pronađete zaposlenje posle završenih studija, i naravno, ako je moguće, ostanete u našem gradu“ rekla je Svetlana Pindović.

Dobitnica stipendije Anja Miletić, student arhitekture u K. Mitrovici, kaže da joj ova stipendija puno znači.

“To je neki naš novac, I ako to nije mnogo. Za svakog studenta 8000 je dovoljno, tako das mo jako srećni što smo dobili stipendije” rekla je Miletićka.

Uslovi konkursa za gradsku stipenciju su predviđali da studenti moraju imati minilanu ocenu od 8.5, prebivalište u Kosovskoj Mitrovici, da nisu obnavljali godinu, das u nezaposleni I da  su na osnovnim akademskim studijama. Studenti će primiti stipendiju u 10 rata u iznosu od 8000 dinara. Dodeljeno je ukupno deset gradskih stipendija.

Komisiju koja je pregledala aplikacije činili su načelnica društvenih delatnosti Svetlana Pindović, Dubravka Damjanović iz društvene delatnosti – školstvo I Sergej Zaporožac iz sektora opšte uprave.

 

Comments

Pročitaj još