“Dan otvorenih vrata” na PMF-u

Prirodno-matematički fakultet (PMF) Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici organizovao je danas tradicionalnu akciju „Dan otvorenih vrata“. U okviru ove aktivnost PMF je upoznao buduće studente sa studijskim programima i mogućnostima koje diploma ovog fakulteta nudi.

Prof. Dr. Nebojša Denić, prodekan PMF-a, rekao je da predstavljaju sve prednosti u mogućnosti koje taj fakultet nudi.

„Mene raduje da je PMF kao ustanova prepoznatljiv po stvaranju kadrova za sve naše vaspitno-obrazovne ustanove. Naši kadrovi su poznati po svom kvalitetu . Ono što je važno je da na tržištu rada postoji deficit kadrova sa našim usmerenjima tako da možemo reći da naši studenti ne traže posao, već posao čeka njih“ rekao je Denić.

Prof. Branko Drljača, profesor na Odseku za fiziku, kao glavnu prednost PMF-a ističe visok procenat zaposlenih diplomaca.

„Napomenuo bih da oko 95% naših studenata koji završe fakultet nađu posao u roku od godine. To bih izdvojio kao glavnu prednost studiranja na PMF-u. Pored toga, smerovi i nastavni planovi na našem fakultetu su osavremenjeni i u koraku su sa svim nastavnim planovima i programima koje se mogu slušati u celoj Srbiji, a oni su opet usklađeni sa onim što se sluša u okruženju i celoj Evropi“ rekao je Drljača.

Student fizike Dragana Biševac zadovoljna je uslovima na fakultetu.

„Studije su veoma interesantne. Pored nastave, organizujemo i eksperimentalne vežbe, neke u prirodi, neke na fakultetu. Veoma je zanimljivo i sva moja očekivanja su premašena“ kaže Dragana.

Prirodno-matematički fakultet sastoji se od Odseka za matematiku, informatiku, fiziku, hemiju, biologiju i geografiju.

Comments

Pročitaj još