Napad na povratnike u Dragoljevcu kod Istoka

Prema informacijama koje je Ministarstvo za zajednice i povratak dobilo sa terena u selu Dragoljevac, opština Istok, zapaljena su vrata i građevinski materijal na kući Ranka Miljkovića a takođe je i porodici Blagoja Zuvića kome su danas trebali da započnu radovi na izgradnji kuće zapaljen građevinski materijal.

Dva incidenta u samo jednom danu i protest protiv povratnika koji je bio organizovan pre nekoliko dana u Ljuboždi kod Istoka navode nas na mišljenje da je neko ozbiljno protiv procesa povratka i ako on nije na nivou koji bi trebalo da bude, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo za zajednice i povratak ima poteškoća u svim sferama povratka i ovakvi incidenti dodatno otežavaju mukotrpan rad na povratku onih koji su zainteresovani da se vrate. “Mi ćemo i pored svega što se dešava nastaviti da budemo na terenu sa povratnicima i pružati im podršku da opstanu u mestima povratka. Policija Kosova mora da rešava ovake slučajeve kako bi povratnici bili sigurniji a povratak uspešniji”, piše u saopštenju.

“Iskreno smo zabrinuti za svakog povratnika i pored svih napada i protesta uperenih protiv povratka raseljenih, mi ne odustajemo i bićemo zajedno sa njima uporni u onome što je krajnji cilj”, kaže se u saopštenju.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još