• Početna>
  • Vesti>

K.Mitrovica:Svoje biračko pravo medju prvima iskoristili Rakić i Spirić

Izvor: TV Most

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić glasao je jutros među prvima na jednom od biračkih mesta u ovom gradu nakon čega je pozvao sve one koji imaju pravo glasa da to pravo iskoriste.

Rakić je u izjavi novinarima rekao da je velika izlaznost građana Kosovske Mitrovice očekivana u ranim jutarnjim satima, kao i na svim biračkim mestima na Kosovu i Metohiji i pozvao sugradjane da “iskoriste ovaj lep dan i da sa svojim porodicama i prijateljima izađu na birališta i iskoriste svoje biračko pravo.

Predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić izjavio je da je današnji dan značajan jer građansko pravo koje je garantovano Ustavom Srbije i zakonima Srbije primenjuje se i na prostoru Kosova i Metohije.

“Ovi izbori su potvrda trajnog i neraskidivog odnosa i veze sa maticom Srbijom. Veliki broj građana koji se jutros odaziva je potvrda ovoga što sam rekao. Mi verujemo u bolju i perspektivniju budućnost, opstanak na KiM, a verujemo i da ćemo u narednom periodu imati onu politiku koja je garant mira i stabilnosti,”- rekao je Spirić.

Glasanje u Kosovskoj Mitrovici protiče bez problema a u prvim jutarnjim satima veliki broj gradjana izašao je na birališta.

Comments

Pročitaj još