RIK: Premešta se biračko mesto iz Velike Hoče u Goraždevac

Jedno od biračkih mesta na Kosovu i Metohiji na predsedničkim izborima biće premešteno iz Velike Hoče u Goraždevac, odlučila je Republička izborna komisija.Ta odluka doneta je na predlog Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Predstavnici opozicije u RIK usprotivili su se premeštanju biračkog mesta dva dana uoči izbora.

Oni su naveli da će sada 772 birača iz Velike Hoče morati da putuju oko 70 kilometara dalje da bi glasali na biračkom mestu u Goraždevcu.

Predstavnici opozicije tražili su obrazloženje zašto Kancelarija za KiM predlaže premeštanje tog biračkog mesta, a predsednik RIK Vladimir Dimitrijević je rekao da se ne dešava prvi put da se menja biračko mesto, te da je razlog za to utvrdila kancelarija.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."