Počele pripreme na KiM za sprovođenje izbora

Izbori za predsednika Srbije biće organizovani i na Kosovu u nedelju 2.aprila, saznaje Puls. Ekipe OEBS-a počele su danas oko 11 časova da lepe informativne letke na prometna mesta u srpskim sredinama u Kosovskom Pomoravlju sa spiskom ogranaka za prikupljanje glasova.

Kako je najavljeno, biračka mesta biće otvorena u nedelju u sedam časova, a građani upisani u biračke spiskove će svoje pravo moći da iskoriste do 20 časova.

Republička izborna komisija u Beogradu je održavala redovnu komunikaciju sa Misijom OEBS u Prištini sa ciljem da se glasanje na predstojećim izborima za predsednika Republike na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija sprovede, pre svega, na bezbedan i zakonom uređen način, kako bi zaštitili Ustavom garantovano izborno pravo svih naših građana na Kosovu i Metohiji.

Kako je ranije saopšteno iz RIK-a ovakav model saradnje Republičke izborne komisije i OEBS za sprovođenje glasanja na Kosovu i Metohiji uspostavljen je još 2012. godine, dobro je razrađen i podrazumeva prisustvo predstavnika OEBS na svakom biračkom mestu i kontrolu nad izbornim materijalom u svakom trenutku.

 

Izvor: RTV Puls

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."