Počele pripreme na KiM za sprovođenje izbora

Izbori za predsednika Srbije biće organizovani i na Kosovu u nedelju 2.aprila, saznaje Puls. Ekipe OEBS-a počele su danas oko 11 časova da lepe informativne letke na prometna mesta u srpskim sredinama u Kosovskom Pomoravlju sa spiskom ogranaka za prikupljanje glasova.

Kako je najavljeno, biračka mesta biće otvorena u nedelju u sedam časova, a građani upisani u biračke spiskove će svoje pravo moći da iskoriste do 20 časova.

Republička izborna komisija u Beogradu je održavala redovnu komunikaciju sa Misijom OEBS u Prištini sa ciljem da se glasanje na predstojećim izborima za predsednika Republike na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija sprovede, pre svega, na bezbedan i zakonom uređen način, kako bi zaštitili Ustavom garantovano izborno pravo svih naših građana na Kosovu i Metohiji.

Kako je ranije saopšteno iz RIK-a ovakav model saradnje Republičke izborne komisije i OEBS za sprovođenje glasanja na Kosovu i Metohiji uspostavljen je još 2012. godine, dobro je razrađen i podrazumeva prisustvo predstavnika OEBS na svakom biračkom mestu i kontrolu nad izbornim materijalom u svakom trenutku.

 

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još