Blokirani putevi ka Leposaviću, kamenicama na autobus sa Srbima

Više od 60 autobusa sa pristalicama SNS-a,koje su se uputile u Leposavić na miting podrške kandidatu za predsednika Srbije Aleksandru Vučiću,zaustavljeno je jutros na više mesta južno od Ibra.U mestu Labljane kamenovan konvoj autobusa sa Srbima iz Kosovskog Pomoravlja.Iz Gračanice vraćeno 18 autobusa,a pet iz Kline i okolnih sela.

Pripadnici pokreta “Samoopredeljenje” kamenovali su u mestu Labljane na putu Gnjilane–Priština konvoj autobusa sa Srbima iz Kosovskog Pomoravlja, posle čega je vraćeno tridesetak autobusa.

Putevi su blokirani kod Velike Hoče, Rudnika kod Srbice, Štrpca, Goraždevca, na izlasku iz Prištine, i na svim tim lokacijama je po nekoliko desetina Albanaca, javlja izveštač RTS-a.

Kažu da se na taj način suprotstavljaju dolasku srpske delegacije na Kosovo, a istakli su i parole protiv Aleksandra Vučića.

Poslanik Srpske liste u kosovskoj skupštini Bojan Mitić rekao je da pripadnici kosovske policije kod Vučitrna i Miloševa zaustavljaju vozila.

Iz Gračanice je vraćeno 18 autobusa, a pet iz Kline i okolnih sela.

Na putu između Prištine i Vučitrna Albanci su se povukli, a policija zaustavlja i autobuse i automobile, ne dozvoljavajući Srbima da nastave put ka Leposaviću, pod izgovorom da im je ugrožena bezbednost.

 

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."