Vučić: Ne idem na Kosovo, neće mi oni naređivati

Predsednički kandidat i premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u sredu neće ići na miting u Leposavić na Kosovu.
Da li ću da dolazim sa Vulinom, Stefanovićem ili nekim trećim, neće mi oni naređivati. Taj film nećete da gledate”, rekao je Vučić i dodao da je odustao od posete Leposaviću jer ne želi da izlaže neprijatnosti Srbe sa Kosova.

On je rekao da ne želi da ga neko ucenjuje i vrši pritisak na njega i da Albanci sa Kosova “jedno plasiraju u svojim medijima” u Prištini, a drugo govore pred Evropskom unijom “kako bi rekli da su fini”.

Vučić je rekao da veruje da će Srbi sa Kosova “listom glasati za mir i stabilnost”.

On je dodao da će sutra u Leposaviću biti održan predizborni skup i da će na njemu govoriti, kako je rekao “drugi ljudi za koje ne traže bogzna kakvo odobrenje”.

Prištinska štampa objavila je juče da Vučić može da ide na Kosovo, ali bez ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i ministra odbrane Zorana Đorđevića, dok je ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj rekao da Vučić može na Kosovu da boravi tri sata.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."