• Početna>
  • Vesti>

Košarkašica Milica Dabović sa najmlađima u Kosovskoj Mitrovici

Nekadašnja košarkaška  reprezentativka Srbije Milica Dabović   posetila je danas Kosovsku Mitrovicu gde se, na ploči kod STŠ “M. P. Alas” družila sa najmlađima.

„Presrećna sam što sam danas ovde i što vidim da ovde deca masovno žele da budu sportisti. Jedva čekam  da čujem šta deca imaju da mi kažu. Oni su sada moja misija“, rekla je Dabović novinarima.

Dabović je bila deo srpske reprezentacije do prošle godine kada se penzionisala i od tada se u potpunosti posvetila vođenju dečjeg  košarkaškog kampa na Tari .

U razgovoru sa mališanima, Milica im je pričala o svojim počecima, o žrtvi koju su roditelji podneli da bi ona i njena sestra Ana  ostvarile uspešnu sportsku karijeru.

„Zapamtite dečice, najvažniji na svetu su roditelji, škola pa tek onda košarka.   A najvažnije je dobro srce, to ne može da se kupi….Sve ćete moći  parama da kupite u životu, sem dobrog srca i dobre dušei“, poručila je ova zlatna plejmejkerka.

Ona im je poručila da je mnogo treniranja i odricanja potrebno da bi neko postao šampion.

Nakon razgovora, Milica je nastavila druženje sa malim sportistima deleći autograme i fotografišući se sa njima.

 

Dabović je bila  kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije koja je ostvarila svoj najveći uspeh osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2015. igranom u Mađarskoj i Rumuniji. Pobedom protiv Francuske u finalu u Budimpešti – 76:68 (15:22, 18:10, 20:17, 23:19) osvojena je ne samo prva medalja za Srbiju kao samostalnu državu nego i prvo zlato u čitavoj istoriji naše ženske košarke. Ujedno je obezbeđen i direktan plasman na Olimpijske igre 2016. u Riju.

Comments

Pročitaj još