• Početna>
  • Vesti>

Održana 36. sednica Skupštine opštine Severna Mitrovica

Odbornici Skupštine opštine Severna Mitrovica su na današnjoj, 36toj redovnoj sednici, odobrili dodeljivanje zemljišta za izgradnju Kulturnog centra i zgrade Univerziteta, dok nisu razmatrali zahtev o dodeli zemljišta za izgradnju javne garaže zbog nerešenih imovinskih odnosa.

Kako je šefica administracije u Opštini Severna Mitrovica Adrijana Hodžić rekla, postoji potreba i neophodno je izgraditi kulturni centar u Severnoj Mitrovici, budući daje grad Mitrovica podeljen na dve Opštine, a opština Severna Mitrovica nema tu infrastrukturu. Prema njenim rečima, najbolja lokacija za izgradnju ovog objekta nalazi se u ulici Ivo Lola Ribar, preko puta tehničke škole „Mihajlo Petrović Alas“, pored zgrade sindikata.
Zgrada Univerziteta će se nalaziti na mestu stare osnovne škole Branko Radičević, koja je predviđena za rušenje. Ova zgrada će poboljšati efikasnost i poboljšati uslove rada univerziteta.
„Izgradnja ovih zgrada će uliti nadu svim mladim ljudima u bolju i lepšu budućnost u našoj Opštini. To će biti reprezentativni objekti koji će ulepšati naš grad i unaprediti život naših sugrađana“ rekao je gradonačelnik Rakić.
Finansijer ovih projekata je Evropska Unija i ona sprovodi sve procedure kao što su tenderi i izrade detaljnih planova projekata. Obaveza opštine Severna Mitrovica je da podrži implementiranje ovih projekata izdavanjem potrebnih dozvola i obezbeđivanjem adekvatnih parcela za izgradnju.
Odbornici su takođe usvojili predlog kojim će ulica „Filip Višnjić“, koja je inače zatvorena za saobraćaj od 18h do 6h, postati otvorena tokom čitavog dana. Očekuje se da otvaranjem te ulice autobuski saobraćaj bude izmešten iz centra grada i time smanji saobraćajnu gužvu, budući da se radovi na izgradnji autobuske stanice privode kraju.

Comments

Pročitaj još