Jevtić: Povratak Srba u institucije važan i ispravan korak

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić izjavio je danas da je povratak srpskih predstavnika u kosovske institucije važan i ispravan korak.

Jevtić je u izjavi novinarima u selu Ljubožda kod Istoka rekao da je poslednjih dana više puta govorio da bojkot nije dobar način za ostvarivanje ciljeva i da misli da je važno da Srbi budu na mestima na kojima se donose važne odluke.

“U skladu sa tim ovih dana smo razgovarali i doneli odluku da se poslanici Srpske liste vrate i krenu sa radom u Skupštini Kosova kako bi i na tom mestu branili interese srpskog naroda. Mislim da je to značajna stvar i mislim da je odluka ispravna,” rekao je Jevtić.
On je naglasio da očekuje da u narednom periodu sve ono što je suštinski važno za Srbe bude branjeno od strane njihovih predstavnika u kosovskom parlamentu.

“Poslednjih dana su bili izgovori da se ne može krenuti sa formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) jer predstavnici Srba nisu u institucijama. Evo Srbi su u institucijama ponovo, nema više izgovora, proces formiranja ZSO može da počne,”- rekao je Jevtić.

Jevtić je dodao da sada, kada je učinjen korak od strane predstavnika Srba, očekuje jasnu podršku od strane međunarodne zajednice i od koalicionih partnera u kosovskoj vladi kako bi se krenulo u proces formiranja ZSO koja je dogovorena još pre četiri godine.

 

Izvor: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."