• Početna>
  • Vesti>

Jevtić: Povratak Srba u institucije važan i ispravan korak

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić izjavio je danas da je povratak srpskih predstavnika u kosovske institucije važan i ispravan korak.

Jevtić je u izjavi novinarima u selu Ljubožda kod Istoka rekao da je poslednjih dana više puta govorio da bojkot nije dobar način za ostvarivanje ciljeva i da misli da je važno da Srbi budu na mestima na kojima se donose važne odluke.

“U skladu sa tim ovih dana smo razgovarali i doneli odluku da se poslanici Srpske liste vrate i krenu sa radom u Skupštini Kosova kako bi i na tom mestu branili interese srpskog naroda. Mislim da je to značajna stvar i mislim da je odluka ispravna,” rekao je Jevtić.
On je naglasio da očekuje da u narednom periodu sve ono što je suštinski važno za Srbe bude branjeno od strane njihovih predstavnika u kosovskom parlamentu.

“Poslednjih dana su bili izgovori da se ne može krenuti sa formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) jer predstavnici Srba nisu u institucijama. Evo Srbi su u institucijama ponovo, nema više izgovora, proces formiranja ZSO može da počne,”- rekao je Jevtić.

Jevtić je dodao da sada, kada je učinjen korak od strane predstavnika Srba, očekuje jasnu podršku od strane međunarodne zajednice i od koalicionih partnera u kosovskoj vladi kako bi se krenulo u proces formiranja ZSO koja je dogovorena još pre četiri godine.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još