• Početna>
  • Vesti>

Ivanović: Povratak Srpske liste u Skupštinu Kosova dobar potez

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ocenio je danas da je povratak poslanika Srpske liste u Skupštinu Kosova “dobar potez” jer im omogućava da se kroz rad u institucijama izbore za bolji život Srba na Kosovu i Metohiji.

Ivanović je agenciji Beta kazao da Srpska lista mora da se nametne “kao ozbiljan faktor” u Skupštini Kosova.

“Normalno je da pojedini potezi kosovskih vlasti moraju naići na političku reakciju ali se iz skupštine ne sme izlaziti na mah ako nemaju plan kako da se vrate u parlament. Može da se napravi demonstracija izlaskom iz skupštine ali to mora da bude potez koji kratko traje”, kazao je Ivanović.

Po njegovim rečima, važno je da politički predstavnici Srba uspostave odnos sa Albancima sa kojima su u koaliciji u Vladi i Skupštini Kosova.

“Oni moraju da privuku pažnju na sebe i da upozore Albance da neće biti samo nemi posmatrači onoga što dve albanske partije medju sobom dogovaraju”, rekao je lider Gradjanske inicijative SDP.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je ranije danas da se predstavnici Srpske liste vraćaju u kosovski parlament kako bi se aktivno uključili u sprečavanje formiranja vojske Kosova, ali i kako im ne bi bio oduzet mandat.

 

Izvor: Beta

Comments

Pročitaj još