Đurić: Srbija će nastaviti da pomaže svom narodu na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić primio je danas grupu studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, koje je upoznao sa radom i nadležnostima Kancelarije, kao i funkcionisanjem institucionalnog sistema Republike Srbije u južnoj pokrajini.

Đurić je tom prilikom istakao da će država Srbija po svaku cenu očuvati svoje institucije na Kosovu i Metohiji i nastaviti da finansijski pomaže srpskom narodu u pokrajini, čiji opstanak u velikoj meri zavisi od te vrste pomoći.

Studenti su u otvorenom razgovoru od direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju dobili informacije o dijalogu Beograda i Prištine, i uvid u načine na koji Priština opstruira sprovođenje sporazuma važnih sa srpski narod u pokrajini.

Izrazivši zadovoljstvo zbog činjenice da mladi akademci u centralnoj Srbiji pokazuju veliko interesovanje za politiku Srbije i položaj srpskog naroda, Đurić je objasnio da je veoma važno da što veći broj ljudi u centralnoj Srbiji bude detaljno upoznat sa političkim dešavanjima u pokrajini.

Đurić je pozvao studente Fakulteta političkih nauka da posete Kosovo i Metohiju, ponudivši im svu potrebnu logističku i drugu podršku Kancelarije za KiM.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."