Kancelarija za KiM: Sankcionisati odgovorne za napad u KM

Povodom današnjeg incidenta u Kosovskoj Mitrovici ,u kojem su povređena dvojica Srba, Kancelarija za Kosovo i Metohiju se obratila saopštenjem u kojem se navodi da okolnosti napada moraju biti rasvetljene, a odgovorni moraju biti sankcionisani.

U veoma zapaljivoj atmosferi na Kosovu i Metohiji, koja je stvorena nizom jednostranih akata i provokacija Prištine, svaki međunacionalni incident može da izazove talas nasilja i posledice nesagledivih razmera.

“Zato okolnosti današnjeg incidenta, u kojem su povređena dvojica Srba u severnoj Kosovskoj Mitrovici, moraju biti rasvetljene, a odgovorni sankcionisani, kako bi se uputila poruka svima onima koji Kosovo i Metohiju žele da vrate na stazu međunacionalnih sukoba”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se očekuje da svi oni koji to čine prestanu da podstiču ekstremizam i podgrevaju međunacionalnu napetost, jer destabilizacija nije u interesu ni albanskog, ni srpskog naroda.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."