• Početna>
  • Vesti>

Tomić sa beogradskim studentima o politici i životu na Kosovu

Direktor Kancelarije za pitanja zajednica Ivan Tomić razgovarao je danas sa grupom studenata Fakulteta političkih nauka iz Beograda koji su na Kosovo došli u studijsku posetu i koji su se posebno interesovali za rad i funkcionisanje srpskih predstavnika u kosovskim institucijama.

Odgovarajući na pitanja beogradskih studenata Tomić je pokušao da im objasni stanje na političkoj sceni Kosova, ali i detaljnije im približi život prosečnog Srbina sa svim strepnjama i problemima koji su svakonevica.

Studente je posebno interesovalo to kakva je saradnja sa institucijama, kao i to ima li jedinstva u Srpskoj listi, ali i šta su srpski predstavnici uradili za Srbe koji žive na Kosovu i na koji način im pomažu.

Tomić je studentima objasnio i način rada Kancelarije za pitanja zajednica. Govorio im je o projektima koji su implementirani preko kancelarije kojom on rukovodi i objasnio važnost učinjenog.

Grupa od desetak studenata planira razgovor i sa nekim albanskim političarem. Pored toga, njihov plan je da na Kosovu budu do subote i da obiđu stare srpske manastire.

Comments

Pročitaj još