Održana 35. redovna sednica SO Severna Mitrovica

Na 35. Redovnoj sednici skupštine opštine Severna Mitrovica predstavljen je predlog akcionog plana za pomoć osobama sa invaliditetom. Prema nezvaničnim podatcima NVO Centra za orijentaciju društva, koja je izradila ovaj akcioni plan, u našoj opštini živi oko 600 osoba sa invaliditetom. Najveći njihov problem je nepostojanje adekvatnih prostorija u kojima bi obavljali aktivnosti kao i nekonstantno finansiranje od strane lokalne samouprave.

Akcioni plan je predstavio Srđan Raftovski, član NVO Centar za orijentaciju društva.

„Problemi sa kojima se susreću naši sugrađani sa invaliditetom su mnogobrojni. Ovim akcionim planom smo istakli 4 prioriteta za koje mislimo da bi dovele do poboljšanja položaja ove grupe naših sugrađana, a to su podizanje svesti, pristupačnost, servisi podrške i zapošljavanje“ rekao je Raftovski.

Skupština je donela odluku o formiranju komisije koja će raditi na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom.

„Ta komisija će brojati 7 članova i to po član iz direkcije za socijalna pitanja Opštine Severna Mitrovica, član skupštine, član centra za socijalni rad, članovi nevladinih organizacija i komisije za zajednice kao i član predlagača inicijative i udruženja osoba sa invaliditetom“ rekao je Dejan Gurešić, predsedavajući skupštine.

Na današnjoj sednici je takođe potvrđena odluka o imenovanju majora Đorđa Karamarkovića za komandira policijske stanice Severna Mitrovica. Ova odluka stupila je na snagu 6. marta ove godine.

Šefica administracije opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić obavestila je skupštinu da je Ministarstvo unutrašnjih poslova poslalo zahtev za dodelu opštinskog zemljišta za izgradnju policijske i regionalne stanice u Severnoj Mitrovici.

Comments

Pročitaj još