„Žensko pravo“ obeležilo 8. mart

 

„Želimo da podsetimo žene da imaju suštinska osnovna i ljudska prava, i da trebaju da se izbore da odlučuju u svoje ime za svoje interese i interese njihove dece“ rekla je Ružica Simić, direktorna NVO „Žensko pravo“ na današnjoj akciji organizovanoj povodom 8. marta.

Govoreći o proslavi današnjeg dana Ružica Simić je izjavila sledeće.

„Suština je u osnovnim ženskim ljudskim pravima. Ovo je 21. vek i mi smo bar na papiru zaokružili pravni okvir rodne ravnopravnosti i ženskih ljudskih prava. Međutim trend je da se ta stečena prava na neki način umanjuju, i žene moraju da dignu svoj glas. Nije vreme za slavlje. Žene moraju da sačuvaju pravo da odlučuju o svom ličnom životu“  rekla je Simićka.

Akciju su održali NVO „Žensko pravo“  u saradnji sa EU informativno-kulturnim centrom sa ciljem podsećanja na  značaj poštovanja dostignutih osnovnih ljudskih  prava žena kod nas i u svetu.  Tokom akcije deljeni  su lifleti, baloni i mafini sa ispisanim porukama.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."