Jevtić: Razgovaramo o „odmrzavanju“ funkcija

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić kazao je danas da se ovih dana vode razgovori sa koalicionim partnerima DSK i DPK ali i međunarodnom zajednicom o „odmrzavanju“ funkcija predstavnika Srpske liste.

„Mi ovih dana razgovaramo o mogućnosti ponovnog aktiviranja ili „odmrzavanju“ naših funkcija. Vodimo razgovore sa našim koalicionim partnerima i to nije nikakva tajna, tu su i predstavnici međunarodne zajednice, predstavnici određenih ambasada“, kazao je ministar Jevtić prilikom posete Starom Gracku.

Kaže da Srbi i dalje insistiraju na formiranju ZSO, promeni odnosa koalicionih partnera prema njima i uvažavanju njihovih stavova.

„Ako govorimo o zakonima ili regulativima, vrlo je važno da se uvaži ono što je stav i mišljenje Srba“.

Odogovarajući na navode medija o mogućnosti gubljenja mandata s obzirom da se bliži šest meseci od „zamrzavanja“ njihovih funkcija, Jevtić kaže:

„Važnije od toga da li će prestati mandati i da li ćemo mi biti na nekim funkcijama su pitanja koja su životno važna. I koliko god to zvučalo kao floskula a nije, ZSO ne sme da bude forma, ona mora da sadrži suštinu“, kaže Jevtić.

Predstavnici Srpske liste ne učestvuju u radu parlamenta i Vlade od usvajanja zakona o Trepči u oktobru prošle godine.

 

Izvor: Radio KIM

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."