Razgovarali Rakić i Mogerini

Gradonačelnik opštine Severna Mitrovica danas se susreo sa visokom predstavnicom Evropske Unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini koja je posetila buduću pešačku zonu u ulici Kralja Petra I u Severnoj Mitrovici i radove na glavnom ibarskom mostu.

Mogerini i Rakic su razgovarali o formiranju Zajednice Srpskih Opstina, razgraničenju dveju opština, tekućim infrastrukturnim projektima, bezbednosnoj situaciji i aktuelnim političkim dogadjajima.

Mogerini je, kako se navodi u saopštenju kabineta gradonačelnika, pozdravila konstruktivni pristup gradonačelnika Rakića u rešavanju problema na terenu i izrazila zahvalnost na gostoprimstvu i zalaganju za mir.
Rakic je naglasio da proces i format pregovora ne treba menjeti, dakle ostati na relaciji Beograd-Pristina, uz posredstvo Brisela, kako bi  ono što je dogovoreno bilo i održivo.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."