Još jedan pritisak na Srbe u Suvom Dolu

U delu Suvog Dola, sela udaljenog oko dva kilometra od severnog dela Kosovske Mitrovice, koji je nastanjen isključivo Srbima, jutros rano osvanule su table sa imenima Albanaca, po kojima su ulice nazvane.

Predsednik Mesne zajednice u Suvom Dolu, Mićo Kragović, izjavio je za TV Most da su table postavili Albanci sinoć kasno. On je dodao da su Srbi iz ovog sela ogorčeni i veoma uznemireni i da ovaj potez komšija doživljavaju kao pritisak i prvi korak ka etničkom čišćenju Srba iz ovog sela, koji se, kako je naglasio, godinama bore da ostanu na svome, uprkos brojnim vidovima pritiska.

,,O svemu smo obavestili Kancelariju za Kosovo i Metohiju, predstavnike lokalne samouprave u severnoj Kosovskoj Mitrovici, policiju, ali i UNMIK i uticajne ambasade. Rešeni smo da ne dozvolimo da nas proteraju”, ističe Kragović.

U ovom delu Suvog Dola, potpuno okruženom Albancima, živi oko sedamdeset srpskih porodica. Selo po geografskom položaju pripada severnoj Kosovskoj Mitrovici, a godinama unazad Albanci nastoje da Suvi Do katastarski pripoje južnoj Mitrovici, koja je u nadležnosti Albanaca.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još