Dačić: Nadam se da će neki svedok protiv Haradinaja preživeti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija ne može da pretpostavi kakva će biti odluka francuskog suda po pitanju izručenja osumnjičenog za ratne zločine Ramuša Haradinaja.

Dačić je novinarima u Prokuplju nakon obeležavanja 100 godina Topličkog ustanka, kazao da bi on trebalo da bude izručen Srbiji ili da mu se sudi u Francuskoj, ako bi se po pravu odlučivalo, ali, pošto se sve gleda kroz političku prizmu, nije sigurno da će se tako desiti.

“U svakom slučaju on će za nas ostati čovek koji je optužen za najteža dela, za zločin protiv civila. To nikako neće menjati naš stav”, naglasio je Dačić.

Upitan da prokomentariše optužnice protiv Srba na Kosovu i Metohiji, on je rekao da je to pokušaj da se napravi neka paralela onome što se dešavalo.

“Vidi se da je na Kosovu i Metohiji ubijen još jedan svedok. Oni će tako da teraju dok ne poubijaju sve svedoke i nadam se da će bar neko da preživi da svedoči protiv Haradinaja i drugih zločinaca”, istakao je Dačić.

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."