• Početna>
  • Vesti>

“Vrati se Zone, Zona Zamfirova drugi deo” prikazan u Kosovskoj Mitrovici

Film “Vrati se Zone, Zona Zamfirova drugi deo” premijerno je prikazan i u Kosovskoj Mitrovici. Ekipa filma, koja se poklonila publici, pozdravljena je gromoglasnim aplauzom u prepunoj sali Mitrovačkog dvora.

Prethodno je, u obraćanju novinarima, direktor Kulturnog centra ‘’Dragica Žarković’ Miodrag Radomirović istakao da je interesovanje publike za ovaj film ogromno.

‘’Osnovna emocija ovog filma je ljubav, a cilj očuvanje tradicionalnih vrednosti i kulture Srbije’’, izjavila je Ivana Mitić koscenarista filma “Vrati se Zone’’. Film ima srećan kraj, dodala je ona.

Brankica Sebastijanović, kojoj je u filmu poverena uloga Zone Zamfirove, izrazila je nadu da će njena poseta Kosovskoj Mitrovici prerasti u tradiciju i da će ovaj grad češće posećivati. ‘’Drugi put sam u Kosovskoj Mitrovici, nadam se da će publika zavoleti naš film, da će interesovanje rasti da ćemo doći ponovo. Juče smo bili u Gračanici gde smo takođe predivno dočekani i oduševljeni smo odzivom publike. Hvala vam na divnom dočeku’’, dodala je Sebastijanović.

Na Kosovu se ne osećam kao gost, već kao domaćin, izjavio je Milan Vasić nosilac glavne muške uloge, koji je poreklom iz Kosovske Kamenice. ‘’Srce mi je puno što se film prikazuje i ovde i što je prihvaćen na tako dobar način. Ekipa filma je savršena, družili smo se tokom snimanja i nakon toga, divno smo sarađivali i sa ovom ekipom bih voleo da ponovo radim’’, istakao je on.

Film “Vrati se, Zone” reditelja Juga Radivojevića, sniman je na više lokacija u Srbiji.

Vasić je rekao da film predstavlja toplu, ljubavnu priču, bez scena nasilja, bez psovki i vulgarnosti, kakva je preko potrebna publici, a ujedno gledaocima pruža mogućnost da vide prelepe delove Srbije i gradove u kojima bi svako poželeo da živi. Voleo bi, dodaje on, da film bude prikazan i u Kosovskom Pomoravlju i pozvao je sve ljubitelje filma da odgledaju ovo ostvarenje jer će, kako je naglasio, za tih sat i po vremena zaboraviti na sve svoje brige.

Toplu dobrodošlicu gostima poželeo je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, naglasivši da je ekipa filma uspela da ponudi nešto novo i autentično što se tiče očuvanja srpske tradicije i kulture. ‘’Kroz ovaj film i filmove slične njemu na najbolji se način prikazuje identitet našeg naroda. Današnja premijera je samo jedan od primera da se kulturni život u našem gradu poboljšava i potvrđuje da Kosovska Mitrovica, što se kulturnih dešavanja tiče, ne zaostaje za ostalim gradovima u Srbiji’’, dodao je Spirić i gostima uručio prigodne poklone.

kipu koja je danas posetila Kosovsku Mitrovicu činili su Milan Stojković (organizator), Milena Vasić (koja tumači ulogu Koštane), Milan Vasić (koji igra Maneta), Brankica Sebastijanović (Zona Zamfirova), Ivana Mitić (koscenarista filma), Marija Stokić (uloga Gene) i Aleksandar Ristoski (koji glumi Poteta).

U filmu igraju i Ljiljana Stjepanović, Ljiljana Dragutinović, Tanja Bošković, Milan Lane Gutović, Nikola Ristanovski, Ivan Bekjarev, Branko Đurić, Milan Kalinić, Stefan Buzurović, Iva Stefanović…

Direktor Kulturnog centra ‘’Dragica Žarković’’ dodao je da žitelje Kosovske Mitrovice očekuje ‘filmsko proleće’ i najavio premijeru najnovijih ostvarenja među kojima su filmovi “Na mlečnom putu” i ‘’Biser Bojane’’.

Pokrovitelj događaja je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor: Kontakt plus radio

Comments

Pročitaj još