Srbija traži potpuno i momentalno oslobadjanje Olivera Ivanovića

Srbija traži momentalno i potpuno oslobadjanje Olivera Ivanovića koji je poslednji politički zatvorenik u Evropi, čovek koji se nalazi iza rešetaka samo zbog toga što pripada i predvodi deo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, da bi se napravio lažni balans u progonu ratnih zločinaca.

Djurić je rekao da je „on koji nije ništa kriv stavljen je iza rešetaka, odvojen od svoje porodice, dok se pravi ratni zločinci slobodno šetaju i Kosovom i Metohijom i po svetu glumeći državnike i predstavnike institucija i pomiritelja naroda“.

„ Bez kažnjavanja odgovornih za ratne zločine nema napretka ni pomirenja“, naglasio je Djurić i dodao da nema napretka ni uz progon političkih neistomišljenika i hapšenja nevinih ljudi kao sto je Olivera Ivanović koji su svojim političkim delovanjem dali nemerljiv doprinos da se pokuša da odnosi izmedju Srba i Albanaca budu bolji.

Kako je rekao Djurić, Ivanović je umesto da bude nagradjen od strane medjunarodne zajednice doživeo je da od strane Eulexovog suda bude uhapšen, pritvoren, odvojen od porodice i na jedan sraman način proglašen ratnim zločincem.

„Momentalnaslobodaza Ivanovića, jer dokle god je Ivanovic iza rešetaka, iza rešetaka su i pravo i pravda i sloboda za ceo srpski narod”, naglasio je Djurić.

Djurić je napomenuo i da je umesto pravog odgovora na garancije koje je država Srbija dala za slobodu Olivera Ivanovića, ponovo nije dobijen pravi odgovor Eulexsa već nekakav dopis šefa kabineta misije Eulexsa.
Djurić smatra da to govori „pomalo neozbiljnom odnosu medjunarodnih misija prema legitimnim civilnim vlastima na čitavoj teritoriji naše zemlje“.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."