Oliveru Ivanoviću određen kućni pritvor

Lideru Građanske inicijative “SDP” Oliveru Ivanoviću sudija, predsednica sudskog veća Osnovnog suda u severnoj Mitrovici odredila je danas, meru zadržavanja u kućnom pritvoru u trajanju od dva meseca.

Sudija, predsednica veća u Osnovnom sudu u Severnoj Mitrovici donela je odluku kojom je Oliveru Ivanoviću, lideru Građanske inicijative „SDP“ ukinula sudski pritvor i odredila kućni. Ivanović će tokom dana nakon formalnosti u mitrovačkom zatvoru biti prevezen kući.

„Imam utisak da i ovaj sud deli pravdu na kašičicu i u delovima kao što je učinio i Apelacioni sud koji nije imao hrabrosti da potpuno oslobodi Ivanovića, već je ukinuo. Tako i sada osnovni sud umesto da potpuno dozvoli da se on brani sa slobode određuje kućni pritvor, Ali ukoliko je ovo jedan korak ka njegvooj konačnoj slobodi mi ovo rešenje pozdravljamo, rekao je Vlajić.
On je rekao da će statusna konferencija biti održana početkom marta i tada će biti određeno kada će postupak početi i sve ostalo što je vezano za početak suđenja.

Ivanovićeva supruga Milena rekla je novinarima da je načinjen veliki korak ka pravdi i slobodi „Ono što očekujem jeste da će Oliver nakon dva meseca u pritvoru biti pušten da se brani sa slobode, i konačno se nazire kraj ovoj jednoj velikoj farsi koja je započela pre više od tri godine“.
Dušan Kozarev, zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju rekao je da su solidarni sa porodicom Olivera Ivanovića i pozitivno gledaju na to što će dva meseca provesti u svojoj kući, ali da će tražiti i hitno oslobađanje.
„Pravno i politički gledano je jako bitno da mi ostajemo na poziciji da tražimo hitno i neodložno njegovo oslobađanje i da smatramo bilo kakvu odluku o pritvoru, pa i ovu o kućnom pritvoru kao svojevrsni produžetak agonije i nepravde koja traje više od tri godine“ rekao je Kozarev.
Ispred suda u Mitrovici bile su pojačane mere bezbednosti. Sudsko veće Osnovnog suda  u Kosovskoj Mitrovici zasedalo je iza zatvorenih vrata.

Comments

Pročitaj još