I ove godine promocija turističkih potencijala Kosova i Metohije na 39. Međunarodnom sajmu turizma

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i ove godine organizuje promociju turističkih potencijala Kosova i Metohije na 39. Međunarodnom sajmu turizma i predstavljanje srpskih vinarija iz pokrajine na 8. Međunarodnom sajmu vina, koji će biti održani u Beogradu od 23. do 25. februara.

Turističku ponudu južne pokrajine u hali 4, na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, predstaviće opštine Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok, Leposavić, Gračanica, Prizren i Štrpce.

Tokom tri dana, na sajmu će biti predstavljeno kulturno blago Kosova i Metohije, banjski i planinski turizam i prirodna bogatstva pogodna za organizovanje različitih sadržaja komercijalnog karaktera. Takođe, posetioci će moći da se upoznaju i sa potencijalima zdravstvenog turizma, kapacitetima banja sa termo-mineralnim izvorima, kao i sa ponudom ski-centra Brezovica, koji je, i pored toga što je bio jedno od najpopularnijih skijališta u regionu, danas neotkriveni biser za mlađe generacije ljubitelja zimskih sportova.

U hali 2b, takođe na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, predstaviće se nekoliko vinarija iz Orahovačkog vinogorja, a među njima i Dečanska vinica, u kojoj nadaleko čuveno vino proizvode monasi manastira Visoki Dečani. Najveći broj vinarija koje će izlagati svoje proizvode na Sajma vina su iz Velike Hoče, koja vekovima živi i razvija se zahvaljujući vinogradarstvu, a hočanska vina su među najpoznatijim brendovima Srbije.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."