• Početna>
  • Vesti>

Kosovska Mitrovica – prva stanica Referendumskog karavana iz Crne Gore

Predstavnici političke grupe “Otpor beznađu“i osnivači „Pokreta za neutralnost Crne Gore” započeli su danas,  posetom Kosovskoj Mitrovici, Referendumski karavan – putovanje dugo 7000  kilometara – od Podgorice do Brisela, tokom kojeg će imati niz važnih susreta sa samo jednim ciljem – omogućiti građanima Crne Gore da se na referendumu izjasne o eventualnom ulasku Crne Gore u Nato.

Delegaciju iz Crne Gore u Kosovskoj Mitrovici su primili predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i greadonačelnik Opštine Severbna Mitrovica Goran Rakić.

Predstavnik političke grupe „Otpor beznađu“ i „Pokreta za neutralnost Crne Gore“ Marko Milačić zahvalio je predstavnicima opštine na srdačnom dočeku i objasnio suštinu njihove misije.

„U Crnoj Gori vlast ne želi da se narod odredi odnosno da narod Crne Gore odluči o tom izuzetno važnom državnom i društvenom pitanju – možda i najvažnijem u novijoj istoriji Crne Gore. Prema nekim podacima 84% građanstva je za referendum čak i 68% onih koji jesu za ulazak u Nato“, rekao je Milačić.

Tokom 12 dana, ova šestočlana grupa opozicionih aktivista obići će devet država  sa samo jednom idejom – omogućiti građanima da svoju volju iskažu na referndumu.

„Drago nam je da je prva stanica ovog karavana Kosovska Mitrovica jer upravo ovde, na licu mesta, možemo da vidimo kako izgleda ta NATO- demokratija“, kaže Milačić i dodaje da je sledeća zaustavna tačka karavana Skoplje a potom redom Beograd, Banja Luka, Zagreb, Ljubljana, Beč, Prag, Berlin i na kraju Brisel..

„Smatramo da i Crna Gora i ceo region moraju da budu neutralni ukoliko žele stabilnost. Ne želimo da budemo deo globalnog sukobljavanja  i zaoštravanja.. Mi ne želimo tu njihovu demokratiju koju vi upravo osećate ovde . Želimo da vam damo podršku da ostanete na svojim ognjištima i – iako nemate podršku crnogorskih vlasti, imate podršku naroda u Crnoj Gori koji niko ništa nije pitao kada su priznali nezavisno Kosovo“, istakao je Milačić.

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić se složio sa Milačićem da je neutralnost jedini garant stabilnosti i dodao da ohrabruje to što je Srbija, kao lider u regionu, odlučna u nameri da ostane na tom putu.

 

Comments

Pročitaj još