Đurić: Srbija ne odustaje od borbe za pravdu

Srbija se 17. februara sa pijetetom seća zločina koji su od 1998. godine počinjeni na Kosovu i Metohiji, rekao je direktor vladine kancelarije za KiM Marko Đurić.

Srbija neće odustati od toga da krivci za zločine na Kosovu i Metohiji budu izvedeni pred lice pravde, poručio je Marko Đurić na tribini “Gde su kosmetske žrtve”.

Na tribini održanoj u prostorijama Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM, Đurić je rekao da se Srbija 17. februara sa pijetetom seća zločina koji su od 1998. godine počinjeni na Kosovu i Metohiji.

Današnji datum je kaže Đurić, datum koji zauvek podseća na ljude koji su na Kosovu ubijeni samo zato što su Srbi.

Nikada Srbija neće, istakao je, odustati od toga da zločinci budu izvedeni pred lice pravde.

Đurić je podvukao da Srbija podržava akcije Udruženja i da će ih ubuduće podržavati.

U ime patrijarha, skupu je prisustvovao arhijerejski namesnik beogradski Vladimir Vukašinović koji je preneo blagoslov patrijarha Irineja i njegove molitve. Kako je rekao, srpski narod mora biti uporan ako želi da dobije bitku.

 

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."