Đurić: Apelacioni sud potvrdio da je Ivanović osuđen mimo prava i pravde

Direktor Kancelarije za Kosovso i Metohiju Marko Đurić saopštio je da je Sudsko apelaciono veće u Prištini   danas potvrdilo ono na šta je ovdašnja stručna i politička javnost kontinuirano ukazivala – da je Oliver Ivanović osuđen mimo prava i pravde i bez ikakvih dokaza koji bi dali opravdanje za prvostepenu osuđujuću presudu.
“Ivanović, međutim, još nije slobodan čovek i njegova borba za pravdu će nažalalost
morati da bude nastavljena. Izražavam žaljenje zbog činjenice da se apelaciono veće nije potpuno ogradilo od ovog političkog procesa, jer umesto da oslobodi Ivanovića ono je produžilo njegovu agoniju i status poslednjeg evropskog političkog zatvorenika”, dodao je Đurić.
Đurić je izrazi nadu da će  Ivanoviću biti omogućeno da u ponovljenom suđenju učestvuje
braneći se sa slobode, jer, kako je rekao,  kao što osnova za njegovo držanje u pritvoru nije bilo u
prošlosti, tako ga nema ni danas.
Đurić je naglasio da će Oliver Ivanović i njegova porodica  nastaviti da dobijaju svu potrebnu pomoć i podršku države Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."