• Početna>
  • Vesti>

Otvoren produženi boravak u OŠ “Branko Radičević”

„Izuzetna mi je čast da posle nekoliko godina napornog rada i truda imamo priliku da danas promovišemo jedan izuzetan projekat“ rekao je direktor OŠ „Branko Radičević“ Ivan Zaporožac na današnjem otvaranju produženog boravka u školi.

Zaporožac je istakao da je OŠ „Branko Radičević“ prva škola na prostorima Kosova i Metohije koja nudi ovakvu uslugu.

„Ovo će pomoći porodicama da se što bolje organizuju. Učenici će ovde u školi, osim završavanja domaćih zadataka imati i pripreme za naredni školski dan. Biće ovde u veseloj atmosferi, igraće se. Kasnije, kada ih roditelju preuzmu, imaće više vremena za porodično druženje jer će deca imati manje školskih obaveza“ kaže Zaporožac.

Predsednik privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je poželeo puno uspeha direktoru u budućem radu.

„Dnevni boravak postoji u mnogim školama u centralnoj Srbiji, a sada je konačno i u našem gradu. To je jasan pokazatelj da naše obrazovanje i sistem funkcionišu i u potpunosti može da odgovori svim zadatcima i izazovima. Direktor je uvideo da je veliki broj roditelja angažovan i da nisu u mogućnosti da posvete previše pažnje detetu kada je u pitanju obrazovanje, i zaključio je da je ovakav program potreban“ istakao je Spirić i dodao je da se nada da će ovo poslužiti kao primer i ostalim školama.

Ivica Zlatanović, roditelj, smatra da će produženi boravak koristiti i deci i roditeljima.

„Meni i mojoj supruzi, koji radimo u dve smene, ovo će mnogo pomoći. Nadamo se da će uz druženje imati i više vremena za učenje. Mi kao roditelji ćemo biti rasterećeniji“ kaže Zlatanović.

Radović Marijana, učiteljica koja će raditi sa decom na produženom boravku kaže da je prijavljeno 39 učenika koji će biti podeljeni u dve grupe.

„Radićemo sa prvacima, a nadam se da ćemo sledeće godine uključiti i drugi razred. Ovo se ne zasniova samo na učenju i radu domaćih zadataka već i na slobodnim aktivnostima, radionicama stranih jezika, informatike, fizičkog vaspitanja i ostalih aktivnosti koje će biti obavljane ovde u školi. Biće uključeni i predmetni nastavnici a nama će na raspolaganju biti svi kabineti i fiskululturna sala“ kaže Radovićka.

Kako direktor rekao, deci će biti obezbeđena užina koji će roditelji plaćati na mesečnom nivou.

Comments

Pročitaj još