Žensko pravo: Uručena pomoć bebi rođenoj na migrantskom putu avganistanske porodice

Putem priče o mladoj ženi iz Avganistana koju je porođaj zatekao u Lešku, na svom migrantskom putu, a o čemu je juče izveštavao naš radio, NVO „Žensko pravo“ danas je obišla majku i bebu, koje e nalaze na ginekološkom odeljenju KBC-a Kosovska Mitrovica.
Ova organizacije kupila je pelene i ostale potrepštine za bebu u vrednosti od 100 evra, tako da beba u prvim danima života ima sve što je potrebno. Oni će sutra uručiti pomoć i majci.
Podsetimo, Nurije Nazami, juče je dovezena u Kosovsku Mitrovicu, dva sata nakon porođaja u napuštenoj kući u selu Vračevo, kraj Leška. Sa njom je bio suprug i troje maloletne dece. Nakon privremenog smeštaja na ortopedskom odeljenju KBC-a u Kosovskoj Mitrovici, oni su danas prebačeni u izbeglički kamp Magora, kod Prištine.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."