• Početna>
  • Vesti>

Rakić: O ZSO Beograd i Priština da razgovaraju u Briselu

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je danas da o Zajednici srpskih opština predstavnici Beograda i Prištine treba da razgovaraju u Briselu.
Rakić je za Tanjug rekao da o statustu ZSO treba da se razgovara u Briselu i da izrada statuta buduće Zajednice ne može da bude svedena na lokalni nivo, jer je proces formiranja ZSO započet u Briselu.

Zbog toga tema ZSO opet treba da se nađe za briselskim stolom i da bude dogovorena u razgovorima Beograda i Prištine, istakao je gradonačelnik Severne Mitrovice.

Rakić je podsetio da je pre nekoliko dana i specijalna predstavnica EU na Kosovu Natalija Apostolova rekla da je sledeći korak formiranje ZSO, ali je izrazio sumnju da će zvanična Priština ispoštovati ono što je, u vezi sa Zajednicom, dogovoreno pre četiri godine.

“Priština uvek na kraju ne ispoštuje ono što je dogovoreno bio to dogovor u pisanoj ili u usmenoj formi. Očekujem da ih EU pritisne, da se drže dogovora a ne da što direktno što indirektno međunarodna zajednica uvek bude na strani Prištine”, kazao je Rakić.

Očekujemo da EU bude neutralna i da zahteva od Prištine da se drži onoga što je dogovoreno u Briselu, zaključio je gradonačelnik Severne Mitrovice.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još