Opljačkane tri srpske kuće u Miloševu

Tri srpske kuće u selu Miloševo u opštini Obilić na Kosovu i Metohiji opljačkane su javila je danas TV RTK2.

Porodica Ađančić je jedna od najbrojnih srpskih porodica u ovom selu, u ponedeljak su se upravo njihove kuće našle na meti pljačkaša

Đorđe, je jedan od braće Ađančić koji sa svojom suprugom živi u Miloševu. Kaže da se krađa dogodila dok je sa suprugom bio na groblju.

Dorđe je kazao da su pljačkaši u njegovu kuću ušli najverovatnije kroz prozor kupatila i da su iz doma odneli tašnu u kojoj je bilo 450 evra, sat, dva telefona.

Slučaj je kaže prijavio policijskoj stanici u Obiliću a pripadnici policije su oavili uviđaj.

Po tvrdnji Đorđa Ađančića opljačkane su i kuće dvojice njegove braće. Ovo nije prvi slučaj pljačkanja ovih Srba u Miloševu.

U Miloševu je pre sukoba na Kosovu i Metohiji 1999. godine živelo stotinak srpskih domaćinstava, a trenutno ih je svega osam.

Izvor: Kontakt plus radio

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."