Rakić: Sutra počinje gradnja nove konstrukcije

Prema dogovoru koji smo postigli već u toku sutrašnjeg dana kreće izgradnja nove konstrukcije na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, rekao je za TV Most gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.

Konstrukcija će biti širine metar i dvadeset i visine u jednom delu sedamdeset a u drugom kaskadnom delu četrdeset santimetara, dužine preko pedeset metara. U jednom delu će biti prekida od devet metara i u tom prekidu biće potapajući čelični stubići koji će služiti za prilaz vatrogasnih vozila, hitne pomoći i policijskih vozila, kako bi mogli nesmetano da obavljaju svoje obaveze.

Kako bi to na terenu trebalo da izgleda vidi se na skici, ispod te konstrukcije biće biciklistička staza širine dva metra, kretaće se od kafića „Dolčevita“ prema Bošnjačkoj mahali. I na stazi će se nalaziti potapajući stubići.

Ključevi, kartice ili daljinski upravljači biće u rukama Lokalne samouprave a oni će dati onima zbog kojih ti stubići postoje, Vatrogasnoj službi, Hitnoj pomoći i Policijskoj stanici Severna Mitrovica, rekao je za TV Most gradonačelnik Goran Rakić.

Izvor: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."