Uklonjen potporni zid u Kosovskoj Mitrovici, radove obišla specijalna predstavnica EU u Prištini

Potporni zid u Kosovskoj Mitrovici danas je uklonjen a izgradnja nove zaštitne  strukture koja će se nalaziti dva metra dalje od zida  počeće u utorak 7. februara.

Radovi koji su počeli uklanjanjem zida, predviđeni su projektom o uređenju prilaza mostu koji su  usvojili  odbornici SO Severna Mitrovica  na jučerašnjoj hitnoj sednici.

Sednica je usledila nakon što su  gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Goran Rakić i ministar za prostorno planiranje u prištinskoj Vladi Ferat Šalja postigli Sporazum o uređenju prilaza mostu .

Radove je danas obišla specijalna predstavnica EU u Prištini Natalija Apostolova koja je pohvalila obe strane na “političkoj mudrosti” i najavila da će most biti otvoren za saobraćaj kako je rekla “u bliskoj budućnosti”, tj. kada cela procedura oko preuređenja dela  ulice Kralja Petra I u pešačku zonu bude završen.

” To će se desiti  Mogu da vas uverim da će ovaj trg biti najbolji na celom Kosovu. Uveravam vas da neće biti novih zidova. Postojaće neophodne strukture koje će sprečiti da pešaci budu ugroženi saobraćajem kod kružnog toka. Izgledaće jako lepo i biće najbolje mesto koje mi pravimo našim projektom na Kosovu “, rekla je Apostolova.

Ona je naglasila da je  ovo dobar znak da kada postoji poolitička volja  ima i dogovora

“Nadam se da će sa istom političkom mudrošću rešavati nove probleme sa kojima će se susretati u bliskoj budućnosti i koje ćemo u saradnji sa međunarodnom zajednicom podržavati. Radujem se razgovorima o Zajednici srpskih opština i nadam se da će biti u istom duhu kao što je i ovaj problem rešen.  Takođe bih želela da pohvalim napore mog kolege Amerikanca i drugih eksperata međunarodne zajednice kako bi se izbegli bezbednosni problemi”, istakla je Apostolova.

 

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."