Danas rušenje zida kod mosta na Ibru

Potporni zid u blizini mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici trebalo bi danas da bude porušen, u skladu sa sporazumom koji su potpisali predstavnici EU, Srbije, Kosova i ambasade SAD.

Gradonačelnik Severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić predstavio je juče na sednici Skupštine opštine budući izgled pešačke zone u ulici Kralja Petra i najavio da će danas najverovatnije početi i rušenje postojećeg potpornog zida u blizini mosta.

Prema njegovim rečima, odmah će početi izgradnja čeličnih potapajućih stubića na potezu od Bošnjačke prema ulici Kralja Petra. U narednom periodu biće izgrađen i novi potporni zid manjih dimenzija, još dva metra prema ulici Kralja Petra u severnom delu grada.

Rakić je objasnio da će se čeličnim potapajućim stubićima upravljati daljinskim upravljačima, a oni će biti uručeni opštini Severna Mitrovica.

Rakić je poručio građanima da nema razloga za zabrinutost, da neće biti nikakvih jednostranih poteza Prištine i da posebne jedinice ROSU neće učestvovati u rušenju postojećeg zida.

Sporazum o proglašenju pešačke zone u ulici Kralja Petra Prvog juče je potpisan rano ujutru, a potpisali su ga gradonačelnik Severne Kosovske Mitrovice, Goran Rakić, ministar za prostorno planiranje Bljerat Šalja i pokrajinski premijer Isa Mustafa, zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović, specijalni predstavnik EU na KiM Natalija Apostolova i ambasador SAD u Prištini Greg Delavi.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još