Stoltenberg danas u Prištini

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg danas će, prema zvaničnoj najavi, obići snage KFOR-a na Kosovu, a zatim će razgovarati sa kosovskim zvaničnicima, predsednikom Hašimom Tačijem i premijerom Isom Mustafom.

Teme razgovora nisu najavljene, ali nije isključeno da će jedna od njih biti i zid kod glavnog mosta u Kosovskoj Mitrovici, odnosno njegovo rušenje koje Priština najavljuje neodređeno za februar.

Stoltenberg je izjavio, uoči posete Kosovu, da politički lideri u Beogradu i Prištini moraju da spuste tenzije, prenosi list “Koha ditore”.

On je poručio da će NATO nastaviti da doprinosi stabilnosti i bezbednosti na Kosovu i da nikakve izmene neće biti pravljene što se tiče prisustva snaga za održavanje mira dok se prethodno ne izanalizra situacija na terenu, navodi prištinski list.

 

Izvor: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."