Predstavnici Srba sa KiM stigli u Rašku

Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije stigli su u kasarnu Stefan Nemanja u Raški gde se očekuje dolazak premijere Vučića.

Predstavnici kosovskih Srba pozvani su da se danas sastanu sa premijerom u Raški nakon jučerašnje runde pregovora Beograda i Prištine u Briselu.

Na sastanak, koji bi trebalo da počne u 17 sati, došli su predstavnici Srpske liste i predstavnici srpskih opština sa severa KiM.

Sastanak delegacija Beograda i Prištine završen je sinoć nešto posle 23 sata. Predstavnici su napustili zgradu EES-a bez davanja izjava novinarima.

Premijer Vučić Vučić danas u razgovoru sa novinarima nije želeo da komentariše detalje sinoćnjeg sastanka u Briselu, navodeći da ne zavisi sve od srpske strane, ali da ne želi da pogazi reč datu EU i izlazi u javnost sa informacijama.

“Mi dajemo sve od sebe da se tenzije spuste, daćemo sve od sebe da sačuavamo mir. To je i razlog zašto dolazim u Rašku, jer su zabrinuti gradonačelnici severa KiM, pokušavam i njih da smirim, Da li sam zabrinut, jesam, ne zavisi sve od nas, a naše je da učinimo da sačuvamo mir”, rekao je Vučić.

 

Izvor: Blic, Tanjug

Comments

Pročitaj još