Građani okupljeni kod mosta se razišli, u Kosovskoj Mitrovici mirno

Gradjani severnog dela Kosovske Mitrovice, koji su od jutros pratili situaciju u blizini glavnog mosta na Ibru i zida koji je predmet sporenja Beograda i Prištine, razišli su se oko 19.30 bez incidenata.

Oni su sa posebnom pažnjom pratili večerašnje obraćanje premijera Aleksandra Vučića i političkih predstavnika Srba sa Kosova posle sastanka u Raški, navodeći da su ohrabreni odlučnošću da se mir očuva po svaku cenu.

Okupljeni gradjani su izrazili očekivanje da će pregovori doneti najbolje rešenje za sve i da sukoba neće biti.

Posle najave da će zid u blizini mosta na Ibru biti nasilno porušen i da će sever Kosova biti napadnut, tokom dana su se na tom mestu okupili gradjani koji su mirno pratili razvoj situacije.

Na mostu su u popodnevnim satina postavljane sigurnosne kamere, bez povećanog prisustva policije, a na stalnom kontrolnom punktu karabinjeri su pratili situaciju.
Večeras je u Kosovskoj Mitrovici mirno.

Izvor: Beta

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."