• Početna>
  • Vesti>

Vučić tražio da se osudi neodgovorno ponašanje albanske strane

Premijer Srbije Aleksandar Vučić tražio je danas od visoke predstavnice Evropske unije (EU) Federike Mogerini da osudi neprofesionalno i neodgovorno ponašanje albanske strane, a ako se to ne dogodi, to će biti jasan znak da Albanci ne žele razgovor, već hoće po svaku cenu da ugroze krhki mir i stabilnost, nezvanično saznaje RTS.

U Briselu je u utorak uveče, na sastanku delegacija Beograda i Prištine, dogovoreno da se spuste tenzije i da se dijalog nastavi, kao i da se obe strane usredsrede na posao koji predstoji.

U tom duhu, kako prenosi RTS, Vučić je izjavio je da je uz podršku Unije dijalog nastavljen i da će Beograd održati reč da se spusti lopta i da smatra da se stvari koje su se dešavale više neće ponavljati.

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da je Srbiji stavljeno do znanja da će Priština odgovarati na, kako navodi, “provokacije kao što je voz”.

Kako RTS nezvanično saznaje, Vučić je tražio od Mogerini da javno reaguje i osudi neprofesionalno i neodgovorno ponašanje albanske strane.

U novoj izjavi, koju je jutros prenela portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič, Mogerini je još jednom zahvalila Beogradu i Prištini na konstruktivnom dijalogu tokom jučerašnjeg sastanka i naglasila da je važno i ubuduće zadržati njegov format.

Mogerini je navela i da žali što u izjavama posle sastanka nisu svi poštovali dogovor da se tenzije ostave po strani i da se ne komentarišu detalji diskusije.

Visoka predstavnica još jednom je pozvala obe strane na uzdržavanje i poštovanje jučerašnjeg dogovora, prenosi RTS.

 

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još